Skip to content Skip to footer

Belgyógyász, kardiológus és hematológus szakorvos</br><a href=" https://tanyimedical.hu/team/dr-razso-katalin/" class="elementor-button-link elementor-button elementor-size-sm" role="button" id="bem_btn"><span class="elementor-button-content-wrapper"><span class="elementor-button-text">Bemutatkozás</span></span></a>

Dr. Rázsó Katalin

Dr. Rázsó Katalin

Belgyógyász, kardiológus és hematológus szakorvos

Üdvözlöm!

A Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Karán szereztem orvosi diplomámat 1993-ban. Végzésem óta a Debreceni Egyetem II. számú Belgyógyászati Klinikán, jelenleg jogutódjában a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Belgyógyászati Intézet B épületében dolgozom. Eddigi munkám során a klinika széles profiljának megfelelően számos szakterületen bővítettem tudásomat. Három külön szakterületen szereztem szakképesítést. Belgyógyászatból, kardiológiából és hematológiából (vérképzőszervi megbetegedések) szakvizsgáztam.

Az elmúlt két évtizedben belgyógyászati, kardiológiai, vérképzőszervi profilú járóbeteg szakrendelést, és azonos profilú fekvőbeteg osztályt vezetek. Mindennapi munkám szerves részét képezi az orvostanhallgatók, rezidensek, szakorvosjelöltek magyar és angol nyelvű oktatása.

Az egyetemi élet, a betegellátás és az oktatás egysége megköveteli az állandó továbbképzést és tudásunk bővítését. Ennek megfelelően évente több hazai és külföldi nívós szakmai fórumon veszek részt előadóként vagy szakmai ismereteim szélesítése céljából.

A belgyógyászati betegségek széles skálájával foglalkozom. Legfontosabb a pontos diagnózis, hisz csak így lehet helyes a kezelés, szükség szerint a megfelelő szakterületre történő irányítás. A hematológián belül kiemelt érdeklődési területem a véralvadási zavarok, vérzékenység, illetve lezajlott, visszatérő thrombózisok (vérrögképződés) okainak tisztázás, esetleges vérrögképződésre való hajlam (trombofilia) kiderítése, kezelése.

Milyen panaszok esetén fordulhat hozzám?
Pl.: Vérképben észlelhető eltérések (alacsony vagy magas hemoglobin, fehérvérsejt, vérlemezke szám) kivizsgálása,
  • elhúzódó vérzés sérülést követően,
  • spontán (sérülés nélkül) jelentkező bevérzések (kék foltok) a törzsön, a végtagokon,
  • spontán jelentkező, ismétlődő orrvérzések,
  • nőknél elhúzódó menses,
  • már kezelt véralvadási zavarok gondozása,
  • családban halmozottan előforduló thrombósisok esetén a thrombosis hajlam kivizsgálása,
  • lezajlott thrombotikus események miatti gondozás, tanácsadás, stb.

Munkám során törekszem a szakmai továbbképzéseken való rendszeres részvételre, a hazai és nemzetközi irányelveknek megfelelő betegellátásra. Különösen fontos számomra a komplex betegellátási szemlélet, az empatikus és partneri orvos-beteg kapcsolat kialakítása. Várom Önöket szakrendelésemen a Tanyi Medical Egészségügyi Centrumban.

Biography

Foglaljon Időpontot
Dr. Rázsó Katalin
rendelésére:

+36 50/111-0606

Contact Form

Hiba: Kapcsolatfelvételi űrlap nem található.