Skip to content Skip to footer

Belgyógyász és gasztroenterológus </br><a href="https://tanyimedical.hu/orvosaink/med-habil-dr-palatka-karoly/" class="elementor-button-link elementor-button elementor-size-sm" role="button" id="bem_btn"><span class="elementor-button-content-wrapper"><span class="elementor-button-text">Bemutatkozás</span></span></a>

Med. Habil. Dr. Palatka Károly

Med. Habil. Dr. Palatka Károly

Belgyógyász és gasztroenterológus

Orvosi diplomámat 1987-ben szereztem, Summa Cum Laude minősítéssel. A Debreceni Egyetem Belgyógyászati Intézetében dolgoztam, jelenleg a Gasztroenterológiai Klinika munkatársa vagyok.
1993-ban belgyógyászati, 1998-ban gasztroenterológiai szakorvosi képesítést szereztem, valamint oktatói (angol, magyar orvosképzés, szakorvosi továbbképzés) tevékenységem eredményeként a Debreceni Egyetem habilitált docense vagyok.  
A gyulladásos bélbetegségek okait célzó kutatási eredmények alapján doktori (PhD) fokozatot szereztem.
Az elmúlt 10 évben vezető tisztségeket töltök be a Magyar Gasztroenterológiai Társaságban, és ennek szekcióiban részt vállalva a szakmai közélet szervezésében, hozzájárulva a szakma hazai fejlődésének elősegítéséhez. 
A gasztroenterológia jelenleg a belgyógyászat legnagyobb ága, melynek gyors fejlődése az elmúlt években, a betegségek hátterének jobb megismerését, a diagnosztikai 

 

és kezelési módszerekés lehetőségek jelentős bővülését eredményezte.
Ezek ismeretéhez és gyakorlásához számos külföldi tanulmányút, hazai és nemzetközi szakmai-tudományos rendezvényen való rendszeres részvétel, előadás segített hozzá.
Sok éves képzés, gyakorlat és tapasztalat alapján a gasztroenterológiai és hepatológiai betegségek teljes spektrum felölelő ismeretekre tettem szert, melyek lehetővé teszik egy komplex, színvonalas gasztroenterológiai tevékenység folytatását.
Főbb érdeklődési területeim a gyulladásos bélbetegségek diagnosztikája, kezelése, gondozása, a gasztroenterológiai endoszkópia, a májbetegségek kivizsgálása és gyógyítása.
Vallom, hogy a betegközpontú, komplex, humánus, egyedi megközelítésen alapuló, úgynevezett személyre szóló orvoslás az, ami leginkább segítheti a rászoruló embert a tünetek, a betegségek legyőzésében, és a lehetőségek szerinti teljes élet megélésében.

Milyen panaszok esetén fordúlhatnak a kedves páciensek a Tanár Úrhoz?
  • Székelési panaszok, székelési rend megváltozása, véres –nyákos székürítés
  • Visszatérő hasi fájdalmak, puffadásos panaszok
  • Gyomorsav túltengés, refluxos panaszok
  • Hasi panaszokkal összefüggő fogyás
  • Hasüri daganatok gyanújának kivizsgálása céljából
  • Gyulladásos bélbetegségek gyanúja esetén, annak kivizsgálása céljából
  • Májbetegségek gyanúja, és annak kivizsgálása céljából
  • Hasnyálmirígy megbetegedések gyanúja, és annak kivizsgálása céljából
  • Ételallergiás panaszok kivizsgálása céljából
  • Tejfehérje allergia, tejcukor érzékenység, glutén érzékenység kivizsgálása

Biography

Foglaljon Időpontot
Med. Habil. Dr. Palatka Károly
rendelésére:

+36 50/111-0606

Contact Form

Hiba: Kapcsolatfelvételi űrlap nem található.